Keress receptre vagy hozzávalóra

Fügelekvár friss fügéből

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kg érett füge
  • 2 kg cukor
  • 1 citrom leve
  • 2 db citrom felszeletelve
  • ízesítéshez fahéj és gyömbér
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A cukorral, citromlével és annyi vízzel, ami ellepi a cukrot szirupot főzünk. Amikor a cukor elolvadt, beletesszük a meghámozott és félbevágott fügéket és a citromszeleteket, sűrűsödésig főzzük, ez kb. 50 perc. A főzést lassú tűzön, gyakran kevergetve végezzük, mert hamar leég. A főzés befejezése előtt fűszerezzük fahéjjal és/vagy gyömbérporral. A lekvár akkor kész, ha jól besűrűsödött és hamar
    bekocsonyásodik.

    Forrón töltjük a tisztára mosott üvegekbe, és csak teljes kihűlés után zárjuk le az üvegeket.

Megjegyzés

Nagyon finom, sokoldalúan felhasználható pl. sütikhez, krémek ízesítéséhez. Pikánsabbá tehetjük 0,5-1 dl fügebor vagy rum hozzáadásával.

Kertem egyik legszebb dísze a fügefám és annak sok-sok termése.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ernocske 4 évvel ezelőtt
Bárcsak nálam is teremne! Én is szeretem a fügét, mindenféle formában, sajnos a mi környékünkön nem terem meg. Kénytelen vagyok beérni az aszalt bolti változattal.

Hasonló Receptek

Magazin