Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fügekrémes tortácskák diétásan

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 1 személynek, 2 pici tortához:
  • 1 dkg rozsliszt
  • 1 dkg zabpehelyliszt
  • 1 dkg eritrit
  • 1 dkg darált dió
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tojásfehérje
  • 4-5 db aszalt füge
  • 1 csapott teáskanál vaníliás pudingpor
  • durvára tört dió

Elkészítés

    Elkészítés: A fügét apró darabokra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd mikróba tesszük 4-5 percre, majd villával összenyomkodjuk. Egy kevés vízzel elkeverjük a vaníliás pudingport, összekeverjük a fügés krémmel, és mikrózzuk még 1-2 percig.

    Amíg hűl a fügekrém, elkészítjük a tortalapokat. A liszteket, az eritritet, a sütőport és a narancshéjat összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan a lisztes keverékhez forgatjuk. Sütőpapírra 4 darab kis tenyérnyi korongot simítunk a masszából, és 160 fokos előmelegített sütőben megsütjük.

    A lapocskák tetejét 2-3 helyen éles késsel bevágjuk, megkenünk kettőt a fügekrém több mint felével, rátesszük a másik 2 lapot, és rákenjük a maradék krémet. (A narancshéjból is tarthatunk vissza a díszítéshez.) A tetejét durvára tört dióval díszítjük.

Megjegyzés

Imádom!! Kicsit több fügekrémet szoktam csinálni, és lehűtve még elkanalazom.

EvySlim
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin