Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fügekrémes tortácskák diétásan

30 perc
bonyolult
átlagos
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fügét apró darabokra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd mikróba tesszük 4-5 percre, majd villával összenyomkodjuk. Egy kevés vízzel elkeverjük a vaníliás pudingport, összekeverjük a fügés krémmel, és mikrózzuk még 1-2 percig.

Amíg hűl a fügekrém, elkészítjük a tortalapokat. A liszteket, az eritritet, a sütőport és a narancshéjat összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan a lisztes keverékhez forgatjuk. Sütőpapírra 4 darab kis tenyérnyi korongot simítunk a masszából, és 160 fokos előmelegített sütőben megsütjük.

A lapocskák tetejét 2-3 helyen éles késsel bevágjuk, megkenünk kettőt a fügekrém több mint felével, rátesszük a másik 2 lapot, és rákenjük a maradék krémet. (A narancshéjból is tarthatunk vissza a díszítéshez.) A tetejét durvára tört dióval díszítjük.

Megjegyzés

Imádom!! Kicsit több fügekrémet szoktam csinálni, és lehűtve még elkanalazom. - EvySlim

Ezek is érdekelhetnek

Friss