Elkészítés: A fügét apró darabokra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd mikróba tesszük 4-5 percre, majd villával összenyomkodjuk. Egy kevés vízzel elkeverjük a vaníliás pudingport, összekeverjük a fügés krémmel, és mikrózzuk még 1-2 percig.
Amíg hűl a fügekrém, elkészítjük a tortalapokat. A liszteket, az eritritet, a sütőport és a narancshéjat összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan a lisztes keverékhez forgatjuk. Sütőpapírra 4 darab kis tenyérnyi korongot simítunk a masszából, és 160 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
A lapocskák tetejét 2-3 helyen éles késsel bevágjuk, megkenünk kettőt a fügekrém több mint felével, rátesszük a másik 2 lapot, és rákenjük a maradék krémet. (A narancshéjból is tarthatunk vissza a díszítéshez.) A tetejét durvára tört dióval díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre