Elkészítés: A paprikákat 20 perc alatt 190 fokra előmelegített sütőben megsütöm (ha a héján fekete égett foltok jelennek meg, a paprika pedig Michelin-emberkéhez hasonlóan felfúvódik, garantáltan átsült). Közben a paradicsomokat leforrázom, meghámozom. Az uborkát egészen apró, kb. 1/2 cm-es kockákra vágom, a paradicsomokkal hasonlóan járok el. A sült paprikákat azon melegükben nejlonzacskóba teszem, majd mikor összeestek és némileg kihűltek, meghámozom, eltávolítom a magjaikat, az előbbiekhez hasonló méretűre aprítom. A zöldségeket összekeverem. Az öntethez a mustárt, a petrezselymet, az ecetet, a sót és a kakukkfüvet összekeverem, egy nagyobb tálban összeforgatom a zöld és piros kockákkal. Egy tálat kibélelek a ruccolával, ráhalmozom a salátát, paradicsomcsíkokkal díszítem. Kb. fél órára a hűtőbe teszem, hogy ízei összeérjenek. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre