Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk, a kelkáposztát ujjnyi széles csíkokra szeljük, és a fagyasztott franciasaláta alappal meg a többi zöldséggel együtt feltesszük párolódni annyi vízben, hogy éppen ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, és ha szárított petrezselyemzöldet használunk, akkor azt most tesszük bele, hozzáadjuk a tárkonyt is. Puhára pároljuk.
Ha friss petrezselymünk van, nagyon finomra felaprítjuk, félretesszük. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és ha túl sűrű, kevés tejet öntünk még hozzá. Amikor a zöldségek megpuhultak, ezzel a habarással sűrítjük. Egyet forralunk rajta, s mielőtt lekapcsolnánk a tüzet alatta, rászórjuk és belekeverjük a friss petrezselyemzöldet (ha ezt használjuk). Ekkor azonban azonnal lefedjük, és legalább 5 percig lefedve állni hagyjuk, hogy a petrezselyemzöld aromája az ételben maradjon.
Bármilyen feltéttel azonnal fogyasztható, ám egy forró nyári napon hidegen igen üdítő étel, bátran próbáljuk ki.