Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frissítő főzelék

MME MME
3.7/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag (50 dkg) franciasaláta alap
  • 1 fél fej kelkáposzta
  • 1 csomag újhagyma vagy 1 szál póréhagyma
  • 15 dkg hasábokra vágott zeller
  • 10-15 db kiseb kelbimbó
  • 5 dl tejföl
  • kb. 2 dl tej vagy víz
  • 4-5 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 csomag friss petrezselyemzöld vagy 2 evőkanálnyi szárított
  • 1 teáskanál tárkony

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk, a kelkáposztát ujjnyi széles csíkokra szeljük, és a fagyasztott franciasaláta alappal meg a többi zöldséggel együtt feltesszük párolódni annyi vízben, hogy éppen ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, és ha szárított petrezselyemzöldet használunk, akkor azt most tesszük bele, hozzáadjuk a tárkonyt is. Puhára pároljuk.
Ha friss petrezselymünk van, nagyon finomra felaprítjuk, félretesszük. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és ha túl sűrű, kevés tejet öntünk még hozzá. Amikor a zöldségek megpuhultak, ezzel a habarással sűrítjük. Egyet forralunk rajta, s mielőtt lekapcsolnánk a tüzet alatta, rászórjuk és belekeverjük a friss petrezselyemzöldet (ha ezt használjuk). Ekkor azonban azonnal lefedjük, és legalább 5 percig lefedve állni hagyjuk, hogy a petrezselyemzöld aromája az ételben maradjon.
Bármilyen feltéttel azonnal fogyasztható, ám egy forró nyári napon hidegen igen üdítő étel, bátran próbáljuk ki.

Megjegyzés

Ha hígabbra készítjük, hidegen vagy melegen kitűnő krémlevest kapunk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss