Keress receptre vagy hozzávalóra

Friss vegyes saláta fokhagymás krutonnal

default user icon

Hozzávalók

  • 1/2 db fejes saláta
  • 2 db radicchio
  • 10 dkg rukkola
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db újhagyma
  • 2 db kemény tojás
  • 1/2 csokor metélőhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek joghurt
  • 1/2 db citrom leve
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 szelet toastkenyér

Elkészítés

    1. A salátaféléket megmossuk és leszárítjuk, majd fajtától függően leveleikre szétválasztjuk. Ameghámozott sárgarépát szálasra vágjuk, a megtisztított újhagymát felkarikázzuk, a keménytojásokat 8-8 cikkre daraboljuk. A hideg vízzel leöblített metélőhagymát lerázzuk és finomraaprítjuk.
    2. Az öntethez a tejfölt krémesre keverjük a joghurttal és a citromlével, majd beleforgatjuk ametélőhagyma felét. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
    3. A krutonhoz a megtisztított fokhagymagerezdet durvára aprítjuk, és a serpenyőben felhevítettolajon megpároljuk. A toastkenyeret is a serpenyőbe tesszük. A szeleteket mindkét oldalonmegpirítjuk, majd felkockázzuk.
    4. A saláta előkészített hozzávalóit óvatossan összeforgatjuk, majd megszórjuk a fokhagymáskrutonnal és a maradék metélőhagymával. Az öntetet külön tálaljuk.

Megjegyzés

Még gyorsabban elkészül, ha előrecsomagolt friss salátakeveréket használsz hozzá.
Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin