Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenót tükörtojással

Hozzávalók

  • 60 dkg friss spenót
  • 2 ek olívaolaj (+ a tojáshoz)
  • 2 ek liszt vagy keményítő
  • 3 dl tej
  • bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 4 db tojás

Elkészítés

    1. A spenótleveleket blansírozzuk (előbb forró, lobogó vízbe mártjuk, majd egy rövid időre jeges vízbe tesszük, és visszahűtjük), majd leszűrjük.
    2. Az olajat felmelegítjük, belerakjuk a lisztet, és világos rántást készítünk, majd felengedjük hideg vízzel és tejjel. Megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és elkeverjük, hogy ne legyen csomós. Belerakjuk a spenótot, felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük.
    3. A serpenyőben egy kevés olajat forrósítunk, és megsütjük a tükörtojásokat úgy, hogy a közepük egy kicsit lágy maradjon. A spenóttal tálaljuk.

      Még több spenótos recept >>> 

      Még több húsmentes recept >>> 

      Még több tavaszi finomság >>> 

Megjegyzés

Itt a tavasz, kellenek a friss zöldségekből készült főzelékek. Telis- tele vitaminnal, és látványnak sem utolsó.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin