A spenótleveleket blansírozzuk (előbb forró, lobogó vízbe mártjuk, majd egy rövid időre jeges vízbe tesszük, és visszahűtjük), majd leszűrjük.
Az olajat felmelegítjük, belerakjuk a lisztet, és világos rántást készítünk, majd felengedjük hideg vízzel és tejjel. Megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és elkeverjük, hogy ne legyen csomós. Belerakjuk a spenótot, felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük.
A serpenyőben egy kevés olajat forrósítunk, és megsütjük a tükörtojásokat úgy, hogy a közepük egy kicsit lágy maradjon. A spenóttal tálaljuk.
Az igazán rutinos konyhakert-tulajdonosok tél végén, fedél alatt elvetik a magvakat, hogy tavasszal már fejlett palántákat tudjanak kiültetni, és előrébb hozhassák a betakarítást. Bemutatjuk a lépéseket.
Pillantsunk be ebbe az apró belvárosi lakásba, ahol a letisztultság, az egyszerű színvilág és a belecsempészett trópusi hangulat ötvözetével találkozhatunk!