Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Friss sóskaleves galuskával

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sóska vastagabb szárát lecsípjük, jól megmosva deszkán - marokra fogva - jól összeaprítjuk.

A zsiradékkal és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, majd a finomra vágott vöröshagymát is megdinszeljük rajta. Az aprított sóskát a rántásra öntjük, folytonos keveréssel várunk, ameddig teljesen összeesik sóskánt a rántásban (2-3 perc), majd felöntjük vízzel, azonnal sózzuk - hogy a rántás feloldódjon, cukrozzuk, a tejfölt is hozzáadjuk.

A tojást kis tálban villával nagyon habosra verjük, sóval, borssal ízesítjük, és annyi darát adunk hozzá, hogy galuska keménységű masszát (ne nagyon szilárd) kapjunk. Pár perc pihentetés után levesbe merített forró kiskanállal beleszaggatjuk csendesen fődögélő levesünkbe. 5-6 perc alatt a galuskák szépen megduzzadnak.

Megjegyzés

Sokan nem szeretik, ha darabos a sóska, ebben az esetben kevés vízzel merülőmixerrel összetörhetjük, és utána emelhetjük a további víz mennyiségét.

A sóskamártást is hasonlóan készítem, csak több rántással, kevesebb vízzel, galuska nélkül.

Nagyon finom a fagyasztott sóska is, télen többször terítékre kerül, de ilyenkor tavasszal, amikor annyira ki vagyunk éhezve a friss zöldfélékre, érdemes kipróbálni ezt a friss változatát.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss