Elkészítés: A sóska vastagabb szárát lecsípjük, jól megmosva deszkán - marokra fogva - jól összeaprítjuk.
A zsiradékkal és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, majd a finomra vágott vöröshagymát is megdinszeljük rajta. Az aprított sóskát a rántásra öntjük, folytonos keveréssel várunk, ameddig teljesen összeesik sóskánt a rántásban (2-3 perc), majd felöntjük vízzel, azonnal sózzuk - hogy a rántás feloldódjon, cukrozzuk, a tejfölt is hozzáadjuk.
A tojást kis tálban villával nagyon habosra verjük, sóval, borssal ízesítjük, és annyi darát adunk hozzá, hogy galuska keménységű masszát (ne nagyon szilárd) kapjunk. Pár perc pihentetés után levesbe merített forró kiskanállal beleszaggatjuk csendesen fődögélő levesünkbe. 5-6 perc alatt a galuskák szépen megduzzadnak.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre