Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Friss kolbász

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst és a szalonnát közepes lyukú tárcsán ledarálom. A zúzott fokhagymát egy nappal előtte 2 dl vízbe beáztatom. A kolbásztöltésnél a leszűrt fokhagymás vizet hozzákeverem a húsmasszához, hozzáadom a fűszereket is, majd az egészet jól összekeverem. Betöltöm a bélbe, majd 15 centinként megcsavarom.

Fogyasztás:
A kolbászt 2 evőkanál zsírral tepsibe teszem, és sütőben ropogósra sütöm. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom. Zsírja hidegen pedig a legfinomabb étel, ha puha kenyérre kenjük, zöldpaprikával, paradicsommal vagy újhagymával.

Tárolás:
Tetszőleges adagokat állítok össze, majd műanyag zacskókba csomagolom, és a fagyasztóba teszem.

Megjegyzés

Ha a töltelék túl száraz lenne, kis víz hozzáadásával lehet azt pótolni. - Bocuska

Ezek is érdekelhetnek