Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Friss cseresznyelekvár málnával

default user icon

Hozzávalók

  • 35 dkg cseresznye
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg málna

Elkészítés

    1. Egy lábasba 4 ek vizet öntünk a kimagozott cseresznyével és a cukorral. Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. 5-10 percig főzzük (akkor jó, ha a gyümölcs egy kevés levet enged, de még nem túl puha).
    2. Hozzáadjuk a málnát, és további 1-2 percig főzzük együtt. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Szobahőmérsékleten tálaljuk, habosra kevert görög joghurt illik hozzá.

Megjegyzés

A hűtőben, lefedve 4-5 napig eláll.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin