Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Frankfurti zöld mártás

default user icon
zöld mártás

Hozzávalók

  • 4 db kemény tojás
  • bors
  • 2 tk mustár
  • 1 dl jó minőségű olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 nagy adag vegyes fűszernövény (pl. borágó, kerti zsázsa, kis vérfű, petrezselyem, snidling, sóska, turbolya)

Elkészítés

    1. A félbevágott kemény tojások sárgáját szűrőn átpasszírozzuk, és sóval, borssal, mustárral ízesítjük. Beledolgozzuk az olajat, majd a tejszínnel elkevert tejfölt.
    2. A fűszernövények leveleit leszárazzuk és finomra vágjuk. A tojások fehér részét apróra kockázzuk, és a zöldfűszerrel együtt a mártásba forgatjuk. Végül szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk.
    3. Főtt krumplival és főtt tojással tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin