Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Frankfurti pite

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg konyhakész omlós tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • frissen őrölt bors
  • őrölt kömény
  • morzsolt majoránna
  • 2 db tojás
  • 30 dkg tejföl

Elkészítés

    1.  A tésztát kitekerjük, kerek tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját és a vastag ereket kivágjuk, a többit felcsíkozzuk. A hagymás alaphoz adjuk, megsózzuk és borsozzuk, egy kevés köménnyel és majoránnával ízesítjük, és kevergetve puhára pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
    2. A tojásokat habosra keverjük a tejföllel. Megsózzuk, majd a zöldséges keverékre öntjük. Összekeverjük, majd a formába simítjuk. Végül aranybarnára sütjük a pitét 190 fokra előmelegített sütő alsó részében kb. 45 perc alatt. Ha a tészta túl hamar barnulni kezdene, lazán fedjük le egy darab alufóliával. Ha megsült, kissé hűlni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.

    EZÉRT EGYÉL KELKÁPOSZTÁT!  

    FRANKFURTI LEVES ÉS TÓCSNI: ÍGY EGYÜNK TÖBB SZUPERERGÉSZSÉGES KELKÁPOSZTÁT 

    9 ELLENÁLLHATATLAN VARIÁCIÓ KELKÁPOSZTÁBÓL, AMIT MUSZÁJ MEGKÓSTOLNOD! 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin