Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frankfurti leves

MME MME
13 4.4/5
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A kelkáposztát (torzsája nélkül, azt én megeszem főzés közben nyersen) 4-5 cm-es kockákra vágjuk, majd 1 liter vízben feltesszük főni. Teszünk bele - ízlés szerint - egy kis borsot, vegetát, őrölt vagy egész köményt (én egész köménnyel szeretem).
Ha a káposzta megfőtt, az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára pirítjuk, rászórunk két evőkanál lisztet és simára keverjük. Ezután - a tűzről levéve - elkeverünk benne egy teáskanál pirospaprikát és a tejfölt. Ezt a rántást keverjük bele a forrásban lévő levesbe, majd ízesítjük. Egy-két percre belefőzzük a karikára vágott virslit és tálalhatjuk. Másnap még finomabb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss