Frankfurti leves

default user icon
13 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg zsír
  • 2 dl tejföl
  • 2 pár bőrös virsli
  • őrölt bors
  • egész kömény
  • vegeta
  • pirospaprika
  • liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A kelkáposztát (torzsája nélkül, azt én megeszem főzés közben nyersen) 4-5 cm-es kockákra vágjuk, majd 1 liter vízben feltesszük főni. Teszünk bele - ízlés szerint - egy kis borsot, vegetát, őrölt vagy egész köményt (én egész köménnyel szeretem).
    Ha a káposzta megfőtt, az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára pirítjuk, rászórunk két evőkanál lisztet és simára keverjük. Ezután - a tűzről levéve - elkeverünk benne egy teáskanál pirospaprikát és a tejfölt. Ezt a rántást keverjük bele a forrásban lévő levesbe, majd ízesítjük. Egy-két percre belefőzzük a karikára vágott virslit és tálalhatjuk. Másnap még finomabb.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Oroz Veronika 1 évvel ezelőtt
1 nagyobb krumplit, 2 szál kakukkfüvet és egy kevés füstölt szalonnát raktam bele pluszba. Nagyon finom lett! :) Csak a kóstoláskor a nyelvemet iszonyatosan elégettem vele, úgyhogy nagyobb mennyiség fogyasztása csak majd pár óra múlva lesz, ha kihűlt... Köszi a receptet. :)
szilvia 4 évvel ezelőtt
Egyszerű káposztával próbáltam és kifelejtettem a köményt meg a kolbit, de fantasztikus lett.Köszönöm.
Nánási Marianna 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom leves, jól sikerült. Én is tettem bele krumplit. A páromnak nagyon ízlik most ebédel éppen. Köszönöm a receptet.
Kárpátiné Bíró Erika 5 évvel ezelőtt
Én is teszek bele krumplit. Sőt fokhagymát és majorannát is. Sokkal finomabb!!!
Seletye Noémi 8 évvel ezelőtt
Kipróbáltam tárkonnyal, tényleg nagyon jól harmonizál az ízével. Én még szoktam bele tenni fél dl paradicsom levet, az is dob az ízén.
hellana 8 évvel ezelőtt
Én krumplit is szoktam bele főzni kockákra vágva, lágyítja a kelkáposzta ízét
ZKE 9 évvel ezelőtt
Nagyon finom leves, mindenkinek csak ajánlom. Így nagyon finom, bárkié is a recept köszönöm.
petre vanda 9 évvel ezelőtt
en is PONTigy szeretem es csinalom!teljesen mindegy hogy kie az eredeti recept!a lenyeg hogy ITT van!ez a kedvenc levesem:)
Bubenko Gabriella 9 évvel ezelőtt
Isteni finom egy leves!!! Nyami nyami..... Én egy zöldségleveskockát beledobtam a kelkáposzta levébe. Ez még jobban megemeli az izét.
Ági 11 évvel ezelőtt
Kedves receptküldő, Ezt a receptet egy az egyben innen illesztetted be: http://kifozde.uw.hu/frank.htm de legalább a személyes hozzáfűzést kiiktattad volna! AMúgy Horváth Ilona receptje! Üdv, Ági

Hasonló Receptek

Magazin