Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Frankfurti leves VI.

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 3 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 pár virsli
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk liszt
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • majoránna
  • köménymag
  • szerecsendió
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A káposzta csumáját kivágjuk, majd kisebb darabokra vágjuk, a virslit felkarikázzuk.
    2. Egy fazékban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
    3. Hozzáadjuk a sárgarépát, a zöldséget, a zellert, majd az apróra felvágott fokhagymát, és pár percig pároljuk. Ezután beletesszük a kelkáposztát, és addig pároljuk, amíg kicsit összeesik, majd felöntjük vízzel úgy, hogy alaposan ellepje. Félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit.
    4. Amikor a zöldségek már kellően megpuhultak, megszórjuk a leves tetejét pirospaprikával, majd beletesszük a felkarikázott virslit , és még pár percig főzzük.
    5. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, és egy kevés fottó levessel, majd állandó keverés mellett belecsorgatjuk a levesbe, és kiforraljuk. Pár percig főzzük, majd tálaljuk.

      ÍGY EGYÜNK TÖBB SZUPERERGÉSZSÉGES KELKÁPOSZTÁT >>>

      9 LAKTATÓ LEVES, HA MARADT OTTHON EGY CSOMAG VIRSLI >>>


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin