Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Frankfurti leves pirított virslivel

2 4.5/5

Hozzávalók

  • 60 dkg kelkáposzta
  • 40-50 dkg burgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg frankfurti virsli
  • 1 mk őrölt bors
  • 2 tk majoránna
  • 1 tk egész kömény
  • 3-4 ek olaj (+ a virsli sütéséhez)
  • 2 ek liszt
  • 1 tk őrölt paprika
  • 2 dl tejföl
  • ecet

Elkészítés

    1. A kelkáposztát leveleire szedjük, a leveleket félbehajtjuk, a vastag középső ereket kivágjuk, és csíkokra aprítjuk. A burgonyát felkockázzuk, a répát vékonyan felkarikázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A virslit felkarikázzuk.
    2. A kelkáposztát és a burgonyát a répával feltesszük főni kb. 1-1,5 liter vízben. Megsózzuk, megborsozzuk, majorannával és köménnyel ízesítjük, majd puhulásig főzzük.
    3. Közben egy serpenyőben a virslit pár csepp olajon megpirítjuk, majd félretesszük.
    4. Az olajból és a lisztből rántást készítünk, amin megpirítjuk a vöröshagymát, majd az áttört fokhagymát. Egy percig pirítjuk, félrehúzzuk, és meghintjük pirospaprikával, majd elkeverjük benne a hideg tejfölt és 2 dl hideg vizet, hogy folyékony legyen a rántás. Hőkiegyenlítés után a leveshez keverjük.
    5. Visszatesszük a tűzhelyre, újraforrásig keverjük, szükség szerint tovább fűszerezzük. Hozzáadjuk a virslit, néhány percig lassan együtt főzzük, közben pár csepp ecetet is adunk hozzá. Kicsit pihentetjük, és tálaljuk.

    FRANKFURTI SALÁTA MÁSKÉPP>>> 

    FRANKFURTI RAKOTT KEL>>> 

    FRANKFURTI ZÖLD MÁRTÁS>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gaby53
Örülök, és köszönöm, hogy visszajelezted! :) üdv.Gabi
csepirobi
Fincsi lett! Köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin