Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Frankfurti leves másképp

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 2 db közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg virsli
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • ételízesítő
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztát és a burgonyát kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A virslit felkarikázzuk.

    A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a fokhagymát, hozzáadjuk a köményt, a majoránnát, megszórjuk a paprikával. Beletesszük a káposztát és a burgonyát, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá, és puhára főzzük.

    Ha a burgonya és a káposzta is megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

    A virslikarikákat kevés olajon átpirítjuk, és a leveshez adjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pulugorm
Nagymamámtól én is így tanultam ezt a levest. Könnyű, egyszerű, elronthatatlan és mindig sikerül. Kezdőknek is ajánlom.

Hasonló Receptek

Magazin