Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frankfurti leves kelbimbóval

3/5
45 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a felkarikázott répát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és a finomra vágott petrezselyemmel, majd felengedjük vízzel.

Mikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, illetve az egész kelbimbót.

Az olaj másik feléből rántást készítünk, ebbe bele is piríthatunk egy kevés petrezselymet, tejföllel, illetve tejszínnel simára keverjük, ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. A végén a megpirított virslikarikákat a tetejére szórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss