Frankfurti leves II.

default user icon
25 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 dl olaj
  • kevés liszt
  • 20 dkg virsli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • majoranna
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük vízzel.

    Mikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk.

    A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat. Petrezselyemmel díszítjük.

Megjegyzés

Anyu így szereti.

A receptet G.I.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Olayiwola Emilia 2 évvel ezelőtt
Super,super! Isteni! Tettem a rantashoz egy kis piros paprikat es egy kis Eros P.-at! Koszi a receptet!
Gábos Tímea 4 évvel ezelőtt
Köszi szépen a receptet! Kellemes Húsvétot mindenkinek! :)
Márkó Szilvia 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! Most csináltam először ilyet! Köszi a receptet! puszi
Rit 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! (Én is tettem bele egy kis pirospaprikát.) Köszönöm szépen a receptet! :)
Ihász Vanda 5 évvel ezelőtt
Isteni leves! kiegészítettem egy aprósággal, amit a nagymamámtól tanultam: 3szor öntöttem fel FORRÓ VÍZZEL, így még intenzívebb lett az íze! Köszönöm a receptet!
Évi 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! Köszi a receptet!
Kovács Blanka 6 évvel ezelőtt
Mennyi vízzel kell felönteni kb.? (Sajnos, én nem tudok főzni, de most próbálok...)
Tiszolczi Renáta 6 évvel ezelőtt
Isteni finom ez a leves és nagyon könnyű megcsinálni. A párom imádja velem együtt. Köszönjük a receptet.
Győrffy Ildikó 6 évvel ezelőtt
Nagyon-nagyon finom lett! Köszönöm ezt a jó kis receptet:)
Puskás Enikő 6 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet!!!! Ez volt életem első levese, és ISTENI lett!!!!! :-)))A Párom nagyon imádta!!!! Egy kis pirospaprikát és egy jó adag őrölt köményt raktam még bele!!!! Illetve hozzá sütöttem egy kis sajtos pogit, és azzal ettük.... Mindenkinek csak ajánlani tudom!!! Köszi még1szer!!!! :-))

Hasonló Receptek

Magazin