Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Franciasaláta

default user icon
2 4.4/5
franciasaláta

Hozzávalók

  • 20 dkg burgonya
  • 15 dkg zeller
  • 1 ek citromlé (+1 tk a mártáshoz)
  • 20 dkg zöldborsó (konzerv)
  • 20 dkg sárgarépakocka (konzerv)
  • 10 dkg majonéz
  • 2 dl joghurt
  • 1/2 kávéskanál porcukor
  • 10 dkg ecetes uborka
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 20 dkg alma (savanykás)
  • salátalevelek

Elkészítés

    1. A burgonyát és a zellert meghámozzuk, kb. azonos nagyságú apró kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben, külön-külön puhára főzzük. A zöldborsót és a sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, ha szükséges, a sárgarépát apróbb kockákra vágjuk.
    2. Miközben a zöldségek főnek, simára keverjük a majonézt a joghurttal, a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint citromlét adunk hozzá, azaz tartármártást készítünk. Az ecetes uborkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk az uborkát és 1 kávéskanál kivételével a petrezselymet is.
    3. A főtt burgonyát és zellert leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval és a sárgarépával együtt lazán a mártásba keverjük.
    4. A salátaleveleket megmossuk, szárazra törölgetjük, kibélelünk velük egy mélyebb tálat, beleszedjük a franciasalátát, tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és tálalásig hidegen tartjuk.

    DIÓK BAKLAVA RECEPT >>> 

    DIÓS ÉS MÁKOS BEJGLI >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

hejjasne_vzs
...vagy petrezselyemgyökér De nekem a zeller ötlet is nagyon tetszik (a karalábé nem igazán), remek recept!
cathy222
Nem zeller kell bele, hanem karalábé.

Hasonló Receptek

Magazin