Franciasaláta

default user icon
2 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg burgonya
  • 15 dkg zeller
  • 1 evőkanál citromlé
  • 20 dkg zöldborsó (konzerv)
  • 20 dkg sárgarépakocka (konzerv)
  • 10 dkg majonéz
  • 2 dl joghurt/kefír
  • fél kávéskanál porcukor
  • 10 dkg ecetes uborka
  • kis csokor petrezselyem
  • 20 dkg savanykás alma
  • néhány salátalevél

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát és a zellert meghámozzuk, megközelítőleg azonos nagyságú apró kockákra vágjuk, és enyhén sós, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. A zöldborsót és a sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, ha szükséges, a sárgarépát apróbb kockákra vágjuk.

    Miközben a zöldségek főnek, simára keverjük a majonézt a joghurttal, a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, azaz tartármártást készítünk. Az ecetes uborkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk az uborkát és 1 kávéskanál kivételével a petrezselymet is.

    A főtt burgonyát és zellert leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval és a sárgarépával együtt lazán a mártásba keverjük.

    A salátaleveleket megmossuk, szárazra törölgetjük, kibélelünk velük egy mélyebb tálat, beleszedjük a franciasalátát, tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és tálalásig hidegen tartjuk. Kaszinó-, azaz töltött tojással, főtt húsokkal, sonkával kínálhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Héjjasné Varga Zsuzsanna 6 évvel ezelőtt
...vagy petrezselyemgyökér De nekem a zeller ötlet is nagyon tetszik (a karalábé nem igazán), remek recept!
Kati 9 évvel ezelőtt
Nem zeller kell bele, hanem karalábé.

Hasonló Receptek

Magazin