Részletes receptkereső »
  •  
  •  

RECEPT

« vissza

Franciasaláta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Franciasaláta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 172
  • Elküldve: 25

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg burgonya
  • 15 dkg zeller
  • 1 evőkanál citrom
  • 20 dkg zöldborsó (konzerv)
  • 20 dkg sárgarépakocka (konzerv)
  • 10 dkg majonéz
  • 2 dl joghurt/kefír
  • fél kávéskanál porcukor
  • 10 dkg ecetes uborka
  • kis csokor petrezselyem
  • 20 dkg savanykás alma
  • néhány salátalevél

Elkészítés:

A burgonyát és a zellert megsikáljuk, meghámozzuk, megközelítőleg azonos nagyságú, apró kockákra vágjuk, és enyhén sós, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. A zöldborsót és a sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, ha szükséges, a sárgarépát apróbb kockákra vágjuk.
Miközben a zöldségek főnek, simára keverjük a majonézt a joghurttal, a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, azaz tartármártást készítünk. Az ecetes uborkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk az uborkát és 1 kávéskanál kivételével a petrezselymet is. A főtt burgonyát és zellert leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval és a sárgarépával együtt lazán a mártásba keverjük. A salátaleveleket megmossuk, szárazra törölgetjük, kibélelünk velük egy mélyebb tálat, beleszedjük a franciasalátát, tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és tálalásig hidegen tartjuk. Kaszinó-, azaz töltött tojással, főtt húsokkal, sonkával kínálhatjuk.

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. február 28. (vasárnap) 10:23
    ...vagy petrezselyemgyökér De nekem a zeller ötlet is nagyon tetszik (a karalábé nem igazán), remek recept!
    hejjasne_vzs szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Karaj, tarja, comb
Hogy mennyi féle étel készíthető sertéshúsból? Se szeri, se száma! És nem csak magyaros lehet ám a karaj, a comb vagy a tarja! Persze a kasszikusokat sem hagyjuk ki válogatásunkból!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Mesés almás pite IV. Mesés almás pite IV.
Sajtos lepcsánka (tócsni) Sajtos lepcsánka (tócsni)
Kapris-kapros lazac Kapris-kapros lazac
Kakukkfüves tepsis csirke zöldségekkel Kakukkfüves tepsis csirke zöldségekkel
Almás piskóta II. Almás piskóta II.
Sonkás-ricottás quiche Sonkás-ricottás quiche
Fokhagymás-tejszínes csirkeragu Fokhagymás-tejszínes csirkeragu
Mascarponés-túrós piskóta csokiöntettel Mascarponés-túrós piskóta csokiöntettel
Francia hagymaleves cipóban Francia hagymaleves cipóban
Dukatell bukta (kelt tészta) Dukatell bukta (kelt tészta)
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122963_szilvas-pite-110.jpg Csupa szilvás kerek pite - gyömbérrel és vaníliával

A piték megunhatatlan klasszikusok, mindenféle gyümölccsel, akár kerek, akár szögletes formában sütve biztos sikerre számíthatnak.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122957_korte-110.jpg Körte, a varázslatos

A körte - az almához hasonlóan - egész évben beszerezhető, mégis évente csak hat kilót eszünk meg belőle fejenként. Pedig…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept