Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Franciasaláta tárkonyos majonézzel

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 közepes fej brokkoli (kb. 55-60 dkg)
  • 3 közepes burgonya (kb. 45-50 dkg)
  • 2 szál sárgarépa (kb. 40 dkg)
  • 2 pritaminpaprika (kb. 30 dkg)
  • 3-4 db csemegeuborka
  • Az öntethez:
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 dl sűrű joghurt (pl. görög joghurt)
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál szárított tárkonylevél
  • 1/2 csokor finomra aprított petrezselyem (vagy 1 teáskanál szárított)
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát hámozást követően kicsit nagyobb, mint 1 cm-es kockákra darabolom, sós vízben 6-8 perc alatt puhára főzöm. A sárgarépát hasonló méretűre vágom, 3-4 perc alatt roppanósra főzöm. A rózsáira bontott brokkolival is így járok el – de amint puhulni kezd, leszűröm, jeges vízbe teszem, hogy megőrizze élénkzöld színét. Természetesen aki puhán szereti, nyugodtan főzzön mindent puhára! A paprikákat is a burgonyához hasonló méretűre kockázom, a csemegeuborkát azonban egészen apróra, kb. 1/2 cm-esre. Minden hozzávalót nagy salátástálba halmozok.

Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverem, meglocsolom vele a salátát, majd óvatosan átforgatom. Tálalás előtt legalább 20-30 percet pihentetem lefedve a frizsiderben.

Frissensültekhez köretként, de önállóan vagy friss péksüteménnyel is sikert arat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss