Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Franciasaláta II.

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók az öntethez:
  • 3 krumpli
  • 2 sárgarépa
  • 2 nagy marék borsó
  • 2 savanyú uborka
  • 1,5-2 savanykás alma
  • Az öntethez:
  • 5 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál majonéz
  • 5 kiskanál cukor
  • 2 kiskanál dijoni mustár (vagy másmilyen)
  • kb. 1/2 kávéskanál só (kóstolgassuk!)
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • kb. 1 evőkanál citromlé
  • őrölt feketebors
  • kevés tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom, kockákra vágom, enyhén sós vízben megfőzöm. Az almát is felkockázom anélkül, hogy a héját leszedném. A savanyú uborkát szintén kockára vágom.

Az öntethez a majonézt, a mustárt és a tejfölt összekeverem. Sózom, cukrozom. Ha elégedett vagyok az eredménnyel, akkor már csak a bors és a reszelt cirtomhéj következik. Általában ekkor még kell bele egy kevés citromlé és tejszín.

Beleforgatom az öntetbe a szeletelt hozzávalókat, és beteszem legalább 2 órára a hűtőbe.

Megjegyzés

Sült húsok mellé remek, de én jó sokat szoktam készíteni, hogy jusson még másnap vacsorára is.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss