Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia zsúrkenyér

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, és keverjük alaposan össze.

A keverőtálba szitáljuk bele a kétféle lisztet, majd keverjük hozzá a cukrot, és a sót.

Ezután adjuk hozzá a langyos vízben elkevert élesztőt, és az olajat, majd robotgéppel (v. a kenyérsütőgépben) pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk)

Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd bő egy óra alatt kelesszük meg a tésztát.

Ezután borítsuk ki enyhén lisztezett felületre, majd tenyérrel lapogassuk kicsit vastagabb, és kb. 40 cm hosszúra a megkelt tésztát.

Ezután a két oldalát hajtsuk be, majd tekerjük fel. (mint a bejglit úgy tekerjük fel)

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd keresztben helyezzük rá a hosszúkás kenyeret. Ezután takarjuk le konyharuhával, majd 30 perc alatt kelesszük újra.

Ezután éles késsel több helyen vágjuk be a kenyér tetejét, majd vízzel spricceljük le a kenyeret is, és a sütőpapírt is.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 220 fokon süssük kb. 30 perc alatt szép aranybarnára.

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd gyengén spricceljük le vízzel, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Nehézség: 78 (közepesen bonyolult)

Árkategória: 74 (közepesen költséges)

Beküldő felhasználó id:

Megjegyzés

A kenyér bélzete puha, és nagyon finom. Szép egyforma szeleteket tudunk belőle vágni, így kiválóan alkalmas szendvics készítésére. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek