Elkészítés: A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, a harmadát félretesszük.
A maradék tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe nyújtjuk. A tésztára rétegezzük a sütőlekvárt úgy, hogy az egész tésztát belepje. (Ízlés szerint bánunk a lekvárral, van, aki többet, van, aki kevesesebbet tesz bele.)
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, utoljára forgatjuk bele a tojások kemény habját. Ezt a túrós krémet a tésztára kenjük.
Majd 1 csomag vaníliás pudingport megfőzünk a tasakon lévő leírás szerint, és még melegen a túrókrémre öntjük. Végül a maradék tésztával berácsozzuk a tetejét. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre