Elkészítés: A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és addig kevergetjük, amíg nyers színe eltűnik és egy kis levet ereszt. Ekkor levesszük a tűzről, ha hűl egy picit, beleütünk egy tojást, fűszerezzük (ízlés szerint, vagdalhatunk bele petrezselyemzöldet is), jól összekeverjük, és annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy összeálljon. A hosszában kettévágott paprikákat (lehet fagyasztott is) kimagozzuk, megtöltjük a húsos masszával, tepsibe rakjuk szépen egymás mellé. Egy pohár tejfölt összekeverünk 1 tojás sárgájával, kicsit megsózzuk, és a töltelék tetejét meglocsoljuk vele. Szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre