Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia tepsis krumpli

default user icon
4

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kg krumpli
  • 1 kg vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg darabolt bacon
  • 50 dkg sajt (legalább 3 féle)
  • bors (frissen őrölt)
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • majoránna (morzsolt)

Elkészítés

    Elkészítés: A bacont egy nagyobb serpenyőben forgatjuk meg kissé, hogy zsírt eresszen, majd szedjük ki egy tálba. Ebben a zsírban dinszteljük meg a 2-3 mm vastag karikákra vágott hagymát.

    Vegyünk elő egy mély tepsit, és rétegeljük rá a hozzávalókat a következő sorrendben (alulról felfelé haladva):

    - bacon fele
    - krumpli 1/3-a, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
    - só, bors
    - gomba fele, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
    - hagyma fele
    - rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban morzsoltan
    - krumpli 1/3-a, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
    - só, bors
    - gomba fele, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
    - hagyma fele
    - rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban
    - maradék krumpli , 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
    - só, bors

    Fedjük le alufóliával, majd tegyük 160-180 fokos sütőbe. Ellenőrizzük egy villával a krumpli puhaságát, ha jó, vegyük le az alufóliát, szórjuk meg a reszelt sajtokkal, a sajtok tetejére szórjunk rá egy adagnyit a morzsolt rozmaring, kakukkfű, majoránna trióból.
    Tegyük vissza a sütőbe, majd süssük addig, amíg a sajt megpirul.

    Tejföllel tálaljuk.

    Készíthetünk vegetáriánus verziót is, ekkor a bacont hagyjuk ki, de a sajt fele füstölt legyen!

Megjegyzés

Fontos, hogy friss fűszert használjunk. Amikor csak tehetem, rozmaringbokrokat szabadítok meg a leveleiktől, és mozsárban magam őrlöm.

vzsiros
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

cetebe
na ezt kipróbálom!
sinkamarcsi
Isteni finom! én annyit módosítottam rajta, hogy 1 kg hagyma helyett fél kg hagymát raktam bele.
Mindmegette
Nekünk is gyanús volt... :) Javítottuk, köszönjük!
vzsiros
Kicsit hibásan írtam le, fél óra után még biztos nem lesz kész, szóval inkább úgy kellett volna fogalmazni, hogy a sajtot akkor szórjuk rá, amikor a krumpli már puha!

Hasonló Receptek

Magazin