Elkészítés: A bacont egy nagyobb serpenyőben forgatjuk meg kissé, hogy zsírt eresszen, majd szedjük ki egy tálba. Ebben a zsírban dinszteljük meg a 2-3 mm vastag karikákra vágott hagymát.
Vegyünk elő egy mély tepsit, és rétegeljük rá a hozzávalókat a következő sorrendben (alulról felfelé haladva):
- bacon fele
- krumpli 1/3-a, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- só, bors
- gomba fele, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- hagyma fele
- rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban morzsoltan
- krumpli 1/3-a, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- só, bors
- gomba fele, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- hagyma fele
- rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban
- maradék krumpli, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- só, bors
Fedjük le alufóliával, majd tegyük 160-180 fokos sütőbe. Ellenőrizzük egy villával a krumpli puhaságát, ha jó, vegyük le az alufóliát, szórjuk meg a reszelt sajtokkal, a sajtok tetejére szórjunk rá egy adagnyit a morzsolt rozmaring, kakukkfű, majoránna trióból.
Tegyük vissza a sütőbe, majd süssük addig, amíg a sajt megpirul.
Tejföllel tálaljuk.
Készíthetünk vegetáriánus verziót is, ekkor a bacont hagyjuk ki, de a sajt fele füstölt legyen!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre