Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia tepsis krumpli

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A bacont egy nagyobb serpenyőben forgatjuk meg kissé, hogy zsírt eresszen, majd szedjük ki egy tálba. Ebben a zsírban dinszteljük meg a 2-3 mm vastag karikákra vágott hagymát.

Vegyünk elő egy mély tepsit, és rétegeljük rá a hozzávalókat a következő sorrendben (alulról felfelé haladva):

- bacon fele
- krumpli 1/3-a, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- só, bors
- gomba fele, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- hagyma fele
- rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban morzsoltan
- krumpli 1/3-a, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- só, bors
- gomba fele, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- hagyma fele
- rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban
- maradék krumpli, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- só, bors

Fedjük le alufóliával, majd tegyük 160-180 fokos sütőbe. Ellenőrizzük egy villával a krumpli puhaságát, ha jó, vegyük le az alufóliát, szórjuk meg a reszelt sajtokkal, a sajtok tetejére szórjunk rá egy adagnyit a morzsolt rozmaring, kakukkfű, majoránna trióból.
Tegyük vissza a sütőbe, majd süssük addig, amíg a sajt megpirul.

Tejföllel tálaljuk.

Készíthetünk vegetáriánus verziót is, ekkor a bacont hagyjuk ki, de a sajt fele füstölt legyen!

Megjegyzés

Fontos, hogy friss fűszert használjunk. Amikor csak tehetem, rozmaringbokrokat szabadítok meg a leveleiktől, és mozsárban magam őrlöm. - vzsiros

Ezek is érdekelhetnek

Friss