Keress receptre vagy hozzávalóra

Francia teasütemény (madeleine)

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 mk sütőpor
  • 11 dkg nádcukor
  • 1 ek méz
  • 1 db narancs lereszelt héja
  • 1 rúd vanília
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés

    1. A vajat megolvasztjuk, a tojást habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a mézzel és a narancs lereszelt héjával.
    2. A tojáshoz adjuk a vanília kikapart belsejét, majd apránként adagolva hozzákeverjük a lisztes keveréket és az olvasztott vajat. Homogén tésztává keverjük, majd 2 órára a hűtőbe tesszük.
    3. A madeleine-formát kivajazzuk és kilisztezzük, majd egy kanállal félig megtöltjük úgy, hogy egyenletesen elterüljön benne a tészta.
    4. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd teljesen kihűtjük. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin