Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia szilvás pite

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt + a formához
  • 3 ek cukor
  • 17,5 dkg hideg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojás a kenéshez
  • barna cukor a szóráshoz
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg szilva
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1/4 tk őrölt szerecsendió
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A tésztához a tálba szórt lisztet elvegyítjük a cukorral, összemorzsoljuk az apróra kockázott hideg vajjal, és egymás után hozzáadjuk a 2 db tojássárgáját. Közben beledolgozunk 1 dl jéghideg vizet, hogy jobban összeálljon. A masszát cipóvá formázzuk, és folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben 1-2 órát.
    2. A pihentetési idő letelte előtt nem sokkal a sütőt előmelegítjük 175 fokra. A töltelékhez a megmosott, kimagozott szilvát cikkekre vágjuk. Megszórjuk a fahéjjal, a cukorral, a szerecsendióval és a sóval, majd összekeverjük.
    3. Egy ív tepsi nagyságú sütőpapírt megszórunk némi liszttel, és kerek lappá nyújtjuk rajta a tésztát. (Nem baj, ha nem lesz szabályos kör alakú.) Középről kezdve kirakjuk a szilvacikkekkel úgy, hogy körben 3-4 cm szabadon maradjon, majd ezt a részt visszahajtjuk a töltelékre, megkenjük az 1 db elkevert tojással és megszórjuk barna cukorral.
    4. Végül a pitét a sütőpapírral együtt áttesszük egy tepsire vagy sütőlemezre, és az előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre, amíg a cukor szépen ráolvad. Melegen fogyasztjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin