Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia sajtos-sonkás melegszendvics (Croque Monsieur)

default user icon

Hozzávalók

  • 8 szelet kenyér
  • 5 dkg puha vaj
  • 8 szelet sajt
  • 8 szelet sonka
  • A mártáshoz:
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 1-2 tk provanszi fűszerkeverék
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. A vajat közepes hőfokon megolvasztjuk egy edényben, majd hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, és 1-2 perc alattösszefőzzük. Apránként hozzáöntjük a langyos tejet, majd aprovanszi fűszerkeveréket is. Megsózzuk-megborsozzuk, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve néhány perc alatt kifejezetten sűrű mártássá főzzük.
    2. Mindegyik kenyérszeletet alaposan megvajazzuk, majd közülük 4 szeletet, a vajas oldalukkal lefelé, beleteszünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Mindegyikre ráfektetünk egy-egy szelet sajtot, és egy-egy szelet sonkát, majd szenvicsenként2-3 evőkanálnyi mártás, végül következik egy-egy újabb szelet sajt, sonka, majd a szendvicseket befedjük egy-egy szelet kenyérrel, a vajas oldalukkal felfelé.
    3. Az összeállított szendvicseket finoman összenyomjuk, és 10 perc alatt - 5 perc után megfordítva - megsütjük a 200 fokra előmelegített sütőben. 

      GOFRI, MELEGSZENDVICS, ZABKÁSA VAGY AMERIKAI PALACSINTA: ÍME A LEGJOBB REGGELIK >>> 

      ÍGY KÉSZÍTSD EL A MELEGSZENDVICSEK KIRÁLYNŐJÉT, A CROQUE MADAME-OT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin