Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia rumos palacsinta

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Öntsük az összes hozzávalót egy mély tálba, majd keverjük össze, hogy krémes tésztát kapjunk.

2. Teflon bevonatú palacsintasütőt használjunk a sütéshez, dobjunk diónyi vajat a serpenyőben, majd amikor elolvadt, merőkanállal merjünk egy adagot a tésztából, és öntsük a serpenyőbe. Finoman mozgatva oszlassuk el egyenletesen a tésztát.

3. Amikor megsült az egyik oldala, falapáttal óvatosan nyúljunk alá, fordítsuk meg, majd hagyjuk, hogy a másik oldala is átsüljön.

4. Narancslekvárral és fahéjas porcukorral kínáljuk.

Megjegyzés

● A palacsinták között mindig tegyünk kevés vajat a serpenyőbe.
● Ha szeretnénk melegen tartani a palacsintákat, forraljunk vizet egy lábasban, majd tegyünk a tetejére egy tányért, s ezekre csúsztassuk a frissen sült palacsintákat. - MME

Ezek is érdekelhetnek