Keress receptre vagy hozzávalóra

Francia reggeli

default user icon
4.4/5

Hozzávalók

  • 8 dkg vaj
  • 1,5 dkg liszt
  • 1,8 dl tej
  • 2 dkg dijoni mustár
  • 1 db tojássárgája
  • 12 szelet fehér kenyér
  • 6 szelet sonka
  • 13 dkg reszelt edami sajt
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

    1. Vajat olvasztunk egy edényben, hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon kevergetjük. Lassan beleöntjük a tejet és a mustárt, hagyjuk besűrűsödni.
    2. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojássárgáját, sót, borsot és szerecsendiót adunk hozzá, és teljesen kihűtjük.
    3. A kenyerek felét egy tepsire fektetjük, mindegyik kenyérre teszünk egy szelet sonkát, szószt és reszelt sajtot, végül 1-1 szelet kenyérrel befedjük.
    4. Vajat olvasztunk, és a szendvicsek mindkét oldalát megpirítjuk benne. Tálaláskor félbevágva kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin