Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia rakottas

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes cukkíni
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 2 evőkanál + 1 mokkáskanál ételízesítő
  • 1 evőkanál olaj
  • 25 dkg lebbencstészta
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál vágott dióbél
  • Vaj a tálhoz

Elkészítés

    Előkészítés:
    Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A fokhagymát megtisztítjuk, és összevagdaljuk. A cukkínit megmossuk, megtisztítjuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és azt is felszeleteljük.
    Elkészítés:
    A tésztavizet 2 evőkanál ételízesítővel és az olajjal elkeverjük. A cukkínit és gombát 3 percig főzzük benne, lyukas szedőkanállal vagy szűrővel kimerjük. A visszamaradt vízben a tésztát puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A fokhagymát a tejföllel, a tejszínnel, 1 dl vízzel és 1 mokkáskanál ételízesítővel összekeverjük, és 5 percig forraljuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk. Összekeverjük a tésztát a gombával, a cukkínivel és a fokhagymás krémmel. Beleöntjük a tűzálló tálba, megszórjuk a sajttal, és a sütőben kb. 30 percig aranyszínűre sütjük. Megszórjuk a dióval, és tálaljuk.

Megjegyzés

1 adag: 2339 kJ/558 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin