Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia rakott burgonya

default user icon

Hozzávalók

  • 1,2 kg burgonya (héjában megfőzve)
  • 4 db tojás (keményre főzve)
  • 3 db nyers tojás
  • 12 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg félzsíros sajt
  • 2 dl tejföl
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • kevés zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A tojást és a burgonyát sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, majd felkarikázva egy keverőtálba tesszük.
    2. Közben a vajból, a lisztből és a tejből besamel mártást készítünk, melyet sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezünk. A besamelhez tejfölt és 2 db tojás sárgáját keverünk. Az egészet egybeforgatjuk a burgonyával és a tojással. A felvert tojásfehérjével lazítjuk, és kivajazott, morzsázott tepsibe terítjük.
    3. Reszelt sajttal megszórjuk, és 40 perc alatt pirosra sütjük.
    A TV Paprika Bede Róbert Mesterfogásai című műsorából.


    A Bede Róbert Mesterfogásai július 16-tól minden hétvégén, 16:00-tól, duplarészekkel látható a TV Paprika műsorán.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin