Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia rakott brokkoli

2 5/5

Hozzávalók

  • 1 kg brokkoli
  • 3 dl tejföl
  • 5 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • reszelt szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A megtisztított és feldarabolt brokkoliszárat 5 percre, a rózsákat kb. 3 percre lobogó, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük. 3 db tojást megfőzünk, megpucolunk, majd tojásszeletelővel felaprítjuk.
    2. 2 db tojásfehérjéből 1 csipet sóval nem túl kemény habot verünk. Egy nagyobb tálbanelkeverjük a tejföl t a tojássárgával, a sajt felével és a reszelt fokhagymával, majd szerecsendióval, fehérborssal és sóval ízesítjük. Ezután hozzákeverjük a főtt brokkolit és az aprított tojást, majd lazán hozzákeverjük a tojáshabot.
    3. Egy tűzálló tálat kivajazunk a vaj felével, meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a brokkolis masszát. A tetejére daraboljuk a maradék vajat, rászórjuk a reszelt sajt másik felét, és 180 fokra előmelegített sütőbenlégkeveréssel 15-20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

A recepttől eltérve a brokkoli főzővizébe tettem egy kiskanál szódabikarbónát és ételízesítőt. Önálló fogásnak, körítésnek kínálhatjuk.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Figyelni kell a sajtok eleve sósak. Nekem összeállításkor kívánt még egy kis pohár zsemlemorzsát az egész. Könnyű, ízletes felfújt jellegű étel lesz, ami nem mellesleg igen finom!
specialk
Megcsináltam és nagyon finom lett. Férjem szerint inkább köretnek jó, de mivel én főételnek szántam, így kénytelen volt kérszer szedni belőle :D Másanap a sütőben melegítettem fel és talán még finomabb volt, mint első nap.

Hasonló Receptek

Magazin