Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia quiche

default user icon
7 4/5

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg bacon
  • 1 kis fej hagyma
  • 4 db tojás
  • őrölt bors
  • 5 dkg sajt

Elkészítés

    1. A lisztből, a vajból és a tojás sárgájából tésztát készítünk, megsózzuk, majd félretesszük kicsit pihenni. Azután tepsiformára gyúrjuk, és félig megsütjük.
    2. A bacont felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk, és ráreszelünk egy kevés hagymát. 
    3. A tejfölt kikeverjük a tojásokkal, megborsozzuk, majd a félig átsült pitetésztára öntjük. A tetejére szórjuk a lereszelt sajtot, és forró sütőben aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Hidegen és melegen egyaránt finom. Kombinálhatjuk különféle zöldségekkel, pl. brokkolival vagy spenóttal. A hús elhagyásával finom vegetáriánus étel a zöldséges változat.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

niki1987
Ma megcsináltam és egész fincsi lenne csak a tésztával adódtak problémáim. Először is nem tudtam rendesen összegyúrni, mert folyamatosan szétmorzsálódott. Ezen még az sem segített, hogy kb. 3 órát hűtőben pihentettem. Lehetetlen volt kinyújtani, így a tepsibe belelapogattam. És több mint egy órányi sütés után sem sült át teljesen. Szerintetek mit ronthattam el, mert nem értem, hogy mi lehet a baj, hiszen mindent a recept szerint csináltam?
Mennyi idő az amíg félig megsül?
Tackry
Nagyon finom! Annyit módosítanék, hogy én a tésztához a tojás fehérjéjét is felhasználtam. Kis kerek tepsiben sütöttem ki, így elég volt a tojásos-tejföl fele is bele, de nem baj, mert mindjárt csináltunk még egyet.:) Az elsőbe pluszban reszeltem még uborkát is. A másodikba pedig mindenféle került, amit még találtam a hűtőben és jónak tűnt bele.:) Finom, olcsó, gyors recept, ajánlom mindenkinek!
Hajdú Zsoltné
Még annyit, hogy én tejszínnel és nem tejföllel szoktam nyakonönteni.
Hajdú Zsoltné
Imádom! Ilyet én is szoktam készíteni. Bármivel lehet gazdagítani a tölteléket, és hidegen is tényleg nagyon finom. Van hogy legyúrok 2-3 adag tésztát és ami nem kell lefagyasztom. Én hullámos szélű kerek porcelánformában szoktam sütni, mert úgy még mutatós is.
Évi48
A szalonnával és a hagymával mit csinálunk?Gondolom,a tésztára öntjük a tojás alá,vagy a tojás tetejére?
LaLinea
Én egy francuz szakácstól tanultam a tésztáját: 1 rész vaj, 2 rész liszt, kevés jéghideg víz, aztán hidegen fél órán át pihentetni. Tényleg piteformában autentikus. És fincsi! Bármilyen rátéttel, egyik kedvencem a gombás-tojásos-tejszínes-sajtos.

Hasonló Receptek

Magazin