Francia paradicsomtorta

Hozzávalók

  • 8 szelethez:
  • 2 lap leveles tészta
  • 4 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ág kakukkfű
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk cukor
  • 3 dkg parmezán
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek citromlé

Elkészítés

    1.

    A leveles tésztát tekerjük ki. A megtisztított paradicsomokat vágjuk félbe. A fokhagymát zúzzuk finomra, a kakukkfű leveleit csipkedjük le. Nyújtsuk ki a két tésztalapot 2-3 mm vastagságúra, majd simítsuk egymásra. Szúrjunk ki egy 25 cm átmérőjű kört.

    2.

    Öntsük az olajat egy 25 cm átmérőjű tűzálló tálba. A paradicsomok vágott felét hintsük meg a cukorral, majd cukros felükkel lefelé tegyük az edénybe. Nagy lángon pirítsuk néhány percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a kakukkfű felét. Vegyük le a tűzről, majd fedjük be az előkészített tésztalappal, és szurkáljuk meg villával.

    3.

    Süssük 220 fokra előmelegített sütő alsó részében 20–25 percig. Vegyük ki és pihentessük 2-3 percet. Borítsuk ki a süteményt, és szórjuk meg a reszelt parmezánnal és a megmaradt kakukkfűvel. Sózzuk és borsozzuk meg, locsoljuk meg a citromlével, és szeletelve tálaljuk.

     

Készíthetjük vegyesen sárga, zöld és piros paradicsomból is. Mindig hibátlan, teljesen érett példányokat válasszunk!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin