Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia palacsinta (Crepes Suzette)

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kézi habverő segítségével keverd össze a tojásokat, a tejet, a sót, a lisztet és vizet krémes állagúra. Egy palacsintasütőt melegíts át, és olvaszd fel rajta a vajat. Önts bele egy adag tésztát, süsd hagyományos módon, majd fordítsd meg, így készítsd el a többi palacsintát is.

Jön az öntet készítése: öntsd a cukrot a hideg serpenyőbe, és nagyon óvatosan kezdd melegíteni, néha keverd is meg. Amint a karamell-állagot eléri, öntsd rá a kifacsart narancsok levét, és lassan főzd, amíg a felére sűrűsödik.

A palacsintákat töltsd meg a narancsos krémmel, hajtsd háromszöggé. Tálaláskor a már megtöltött palacsintákra önts fél deci alkoholt, gyújtsd meg. Ez az eljárás veszélyes, így csak gyakorlottabbak csinálják. Gyorsan elkészíthető különleges palacsinta!

Megjegyzés

Először készítettük el, érdekes és különleges palacsinta.
- blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss