Elkészítés: Kézi habverő segítségével keverd össze a tojásokat, a tejet, a sót, a lisztet és vizet krémes állagúra. Egy palacsintasütőt melegíts át, és olvaszd fel rajta a vajat. Önts bele egy adag tésztát, süsd hagyományos módon, majd fordítsd meg, így készítsd el a többi palacsintát is.
Jön az öntet készítése: öntsd a cukrot a hideg serpenyőbe, és nagyon óvatosan kezdd melegíteni, néha keverd is meg. Amint a karamell-állagot eléri, öntsd rá a kifacsart narancsok levét, és lassan főzd, amíg a felére sűrűsödik.
A palacsintákat töltsd meg a narancsos krémmel, hajtsd háromszöggé. Tálaláskor a már megtöltött palacsintákra önts fél deci alkoholt, gyújtsd meg. Ez az eljárás veszélyes, így csak gyakorlottabbak csinálják. Gyorsan elkészíthető különleges palacsinta!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre