Elkészítés: 1. A narancsokat alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukrot felforraljuk 3 dl vízzel, a narancsszeleteket beletesszük, lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A szeleteket kiszedjük sütőpapírra, és hagyjuk lecsepegni.
2. A tésztához a tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancshéjat, a likőrt. A lisztet elvegyítjük a mandulával, a sütőporral, egy csipet sóval, és a masszába dolgozzuk.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy savarin formát, és kibéleljük a narancsszeletekkel. Óvatosan belesimítjuk a tésztát – vigyázzunk, hogy a szeletek ne mozduljanak el. A sütőben kb. 35 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
4. A sárgabaracklekvárt megmelegítjük. A savarint óvatosan tálcára borítjuk, és megkenjük a lekvárral, ettől szép fényes lesz. Hagyjuk megszáradni, majd szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre