Francia krémes

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg sütőmargarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
  • 3 tojás sárgája
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg sütőmargarin
  • A habhoz:
  • 0,5 l tejszín
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • A mázhoz:
  • 15 dkg ét tortabevonó
  • 1 dl étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a liszt kivételével az összes hozzávalót gőz felett felmelegítjük. Ha megolvadt, belekeverjük a lisztet. Két lapot sütünk
    belőle a gáztepsi hátulján. Gyorsan sül. A tejből, tojássárgájából, lisztből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, belekeverjük a sütőmargarinnal kikevert porcukrot, és simára keverjük. Egyik kihűlt lapra rakjuk a krémet, rá a felvert tejszínhabot. Majd következik
    a tetejére a másik lap és a csokimáz. Hűtőben legalább egy fél napot pihentetjük. Kockákra vágjuk úgy, hogy előbb éles késsel a tetejét vágjuk be, utána vágjuk át a süteményt, így nem törik. Jó étvágyat hozzá! :)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Pintér Anikó 5 hónappal ezelőtt
Nem maradt ki a méz? A mézes tészta hozzávalóit szokták gőz felett összeolvasztani. Ennek tésztája ilyen barna színű.
Pintér Anikó 5 hónappal ezelőtt
Nem maradt ki a méz? A mézes tészta hozzávalóit szokták gőz felett összeolvasztani. Ennek tésztája ilyen barna színű.
gyeszi 7 évvel ezelőtt
Bár ezt a receptet még nem próbáltam, de hasonlót már igen: 200 fokon kell sütni a lapokat, rövid ideig.
Barabás Hajnal 8 évvel ezelőtt
Jól hangzik, de nem tudom, hogy hány fokon kell sütni a lapokat?! Az előbbi hozzászóló remélem visszalátogat és ad némi tanácsot.
Szabó Péterné 8 évvel ezelőtt
Ez nem az igazi francia krémes, de biztos finom. Az igazi krémes címszó alatt már rég bent van a receptek között. A csokimázhoz biztosan nagyon sok az 1 dl olaj, pár csepp kell csak hozzá.

Hasonló Receptek

Magazin