Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia krémes VI.

2 5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 db tojássárga
  • 23 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 23 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • 15 evőkanál víz
  • A rémhez:
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 + 5 dkg cukor
  • 10 tojásfehérje
  • A tetejére:
  • 5 dl tejszín
  • étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra felverem. A lisztet, a sót, a sütőport és a kakaót összekeverem, hozzáadom a tojásos masszához és megint összekeverem. Kikent, lisztezett tepsibe simítom, és 180 fokon 20-25 percig sütöm.

A krémhez a 4 csomag vaníliás pudingot (főzős) elkeverem 2 deci
vízzel. 1 liter vizet 15 dkg cukorral felteszek forrni, ha felforrt, hozzáadom a pudingot, és áttetszőre megfőzöm. A 10 tojásfehérjét 5 dkg cukorral jól felverem, és a pudinghoz keverem, még 3 percig lassú tűzön főzöm. A kisült tésztára simítom a krémet.

Ha kihűlt a krém, a tejszínt felverem, és rásimítom a krémre. Étcsokit reszelek rá.

Megjegyzés

Előző nap kell megsütni. Nagyon finom és kiadós, kb. 25 szelet lesz belőle.

Nagyon finom sütemény, a barátaim nem akarták elhinni, hogy én sütöttem. Hamar el is fogyott.
- margo56

Ezek is érdekelhetnek

Friss