Francia krémes V.

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • kevés tej
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojássárga
  • 6 dl víz
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • A tejszínhez:
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • A karamellhez:
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag karamell ízű pudingpor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál forró víz

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk, kinyújtjuk, és megsütjük.

    A krémhez a 2 csomag vaníliás pudingport a 2 evőkanál liszttel összekeverjük, majd kevés vízzel kikeverjük, hozzáadva a tojássárgát, majd a vízzel sűrű krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, belekeverjük az előzőleg habosra kikevert porcukros vajat.

    A tejszínt keményre verjük a habfixálókkal.

    Az egyik kisült lapon elosztjuk a vaníliás krémet, majd a tetején a tejszínhabot, befedjük a másik lappal.

    A karamellhez a hozzávalókat összekeverjük, felhevítjük, majd a tészta tetejére öntjük. Néhány óra pihentetés után tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mátyás Barbara 4 évvel ezelőtt
Köszönöm :)
Czett 4 évvel ezelőtt
arabrab76: Összekevered, teflonos edényben megsütöd. forrón viszonylag folyékony, ráöntöd a tetejére, megvárod míg kihűl. 2 csomag pudingporhoz 2 kanál víz szerintem is kicsit kevés, de ha az egész masszát kolloid rendszerré alakítja az már elegendő (=nem marad szárazon por). A pudingpor nem marad nyers, hiszen \"felhevítjük\"=megsütjük, ergo kizárt hogy nyers marad.
Mátyás Barbara 5 évvel ezelőtt
Kedves Ildikó! Leírnád pontosan, hogy kell elkészíteni a mázat a süti tetejére? 2 csomag pudinghoz pár kanál víz? Nyers marad a pudingpor? Segítséged előre is köszönöm.

Hasonló Receptek

Magazin