Elkészítés: Két lapot sütünk a leveles tésztából, az egyik tészta tetejét picit bevagdossuk sütés előtt akkora kockákra, amekkora darabokat szeretnénk majd kapni a sütiből, így a kész krémest könnyebb lesz a végén felszeletelni.
A töltelékhez a 4 csomag vaníliás pudingot 2 dl vízben 1 dl cukorral fél órával előbb beáztatjuk. Ezután hozzáöntünk 1 liter vizet, és ezzel állandó kevergetés közben megfőzzük. Felverünk 10 tojásfehérjét kemény habbá 20 dkg kristálycukorral, és a forró töltelékbe kavarjuk, ezután hagyjuk kihűlni, néha átkavarjuk.
Az alsó kisült leveles tésztát betesszük egy magas falú tepsibe, és ráborítjuk a kihűlt habos krémünket, rákanalazunk fél liter felvert tejszínhabot, ezután ráhelyezzük a rácsosra vágott felső részt. Hűtőbe rakjuk, pár óra múlva teljesen megdermed és szépen szeletelhető. Tejszín nélkül is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre