Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia krémes IV.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • A krémhez:
  • 4 csomag vaníliás puding
  • 10 tojás fehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • Valamint:
  • 5 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: Két lapot sütünk a leveles tésztából, az egyik tészta tetejét picit bevagdossuk sütés előtt akkora kockákra, amekkora darabokat szeretnénk majd kapni a sütiből, így a kész krémest könnyebb lesz a végén felszeletelni.

A töltelékhez a 4 csomag vaníliás pudingot 2 dl vízben 1 dl cukorral fél órával előbb beáztatjuk. Ezután hozzáöntünk 1 liter vizet, és ezzel állandó kevergetés közben megfőzzük. Felverünk 10 tojásfehérjét kemény habbá 20 dkg kristálycukorral, és a forró töltelékbe kavarjuk, ezután hagyjuk kihűlni, néha átkavarjuk.

Az alsó kisült leveles tésztát betesszük egy magas falú tepsibe, és ráborítjuk a kihűlt habos krémünket, rákanalazunk fél liter felvert tejszínhabot, ezután ráhelyezzük a rácsosra vágott felső részt. Hűtőbe rakjuk, pár óra múlva teljesen megdermed és szépen szeletelhető. Tejszín nélkül is nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss