Elkészítés: A lapokhoz a lisztet összemorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a csipetnyi sót és a kevés vízben feloldott szalalkálit. Jól összedolgozom, fóliába csomagolom, és estétől reggelig pihentetem a hűtőben.
Másnap a tésztát három egyenlő cipóba szakítom, egyenként kinyújtom, és 2 lapot a tepsi hátán, a harmadikat a tepsi fenekén előmelegített sütőben pár percig sütöm (nem szabad megpirulniuk). A megsült, de még világos lapokat nagyon vigyázva, mert törékeny, egy-egy tálcára vagy kimondottan csak a tészták számára használt deszkára csúsztatom. (A tepsi alján sütött lapot a tepsiben hagyom, erre fogom a krémet és a többi lapot elhelyezni.)
Míg a lapok hűlnek elkészítem a krémet:
1. Szétválasztom a tojásokat: a sárgáját keverőtálba, a fehérjét habverő tálba teszem.
2. A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vaníliát, csipetnyi sót és apránként a lisztet, miközben időnként kevés tejjel hígítom, míg önthető állaga lesz.
3. A többi tejet felforralom, és állandó keverés mellett hozzácsorgatom az előbbiekben készített masszát.
4. Sűrűre főzöm.
5. Gyorsan felverem a tojások fehérjét kemény habbá, és a még forró krémhez keverem laza mozdulatokkal. Ha van segítség, már főzés közben el lehet kezdeni a habverést, hogy mihamarabb a forró krémhez keverhessük.
A tepsi alján sütött lapra halmozom a krém felét, ráteszek egy lapot melyre a krém másik felét egyenletesen eligazítom, és beborítom a harmadik lappal. A tetejét gazdagon megszórom vaníliás porcukorral.
A krémest visszateszem a hűtőbe, és miután kihűlt, felszeletelem. Tésztás tálon elrendezem, és újra meghintem vaníliás porcukorral.