Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia hagymaleves sajtos pirítóssal

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A vöröshagymákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. Egy lábasban vajat és olajat forrósítunk, majd hozzáadjuk a hagymakarikákat, és innentől lassabb tűzön dinszteljük kb. 30 percig.
  2. Hozzáöntjük a bort, és nagy lángon forraljuk néhány percig. Meghintjük a liszttel, és alaposan elkeverjük.
  3. Hozzáöntjük az alaplét, sózzuk és borsozzuk, babérlevéllel és a leöblített kakukkfűvel ízesítjük, majd kis lángon 20 percig főzzük.
  4. Közben megpirítjuk a kenyérszeleteket, és lereszeljük a sajtot.
  5. A kész levest hőálló tálkákba adagoljuk, mindre 1-2 szelet pirítóst teszünk, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tálkákat nagy tespibe tesszük, és a forró sütőbe toljuk addig, amíg a sajt megolvad.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A FRANCIA HAGYMALEVES

Ezek is érdekelhetnek

Friss