Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia hagymaleves sajtgombóccal

MME MME
2 4.1/5
30 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 4,5 dl erőleves (kockából)
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 2 evőkanál vágott petrezselyem
  • A sajtgombóchoz:
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • őrölt bors és szerecsendió-virág

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.
Elkészítés: A vajat és az olívaolajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és kb. 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a cukrot, és addig kevergetjük, amíg a cukor karamellizálódik. Aláöntjük az ecetet is, és 2 percig pároljuk. Meghintjük a liszttel, és állandóan kevergetve, 1 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, az erőlevessel és 3,5 dl vízzel, hozzátesszük az ételízesítőt. Folyamatosan keverjük, amíg a leves felforr, és kissé besűrűsödik. Kis lángon további 25 percig főzzük. Végül a petrezselyemmel ízesítjük.
A gombóchoz a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sajtot, a tejfölt, a fűszereket. Jól összedolgozzuk, vizes kézzel apró gombócokat formázunk. A forrásban lévő levesbe tesszük, 10 percig kis lángon forraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és 10 percig lefedve állni hagyjuk. Ezután tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 259 kcal + 85 kcal

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek