Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia hagymaleves cipóban

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg hagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • bors
  • 1 liter alaplé
  • 4 db cipó
  • 8 szelet sajt

Elkészítés

    1. A hagymát vékonyan felszeleteljük, vajon nagyon lassan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A száraz fehérborral felöntjük, szép lassan főzzük, sózzuk, borsozzuk. Az alaplével felöntjük, felforraljuk, és még 10-15 percet főzzük.
    2. A kerek cipók tetejét levágjuk, kibelezzük. A kalapokra sajtszeleteket helyezünk, és berakjuk őket az előmelegített sütőbe, a kibelezett cipókkal együtt. 160 C-on 10-15 perc alatt megpirítjuk. Így a cipók nem szívják majd fel olyan gyorsan a levest.
    3. A megpirult cipókba merjük a meleg levest, és a sajtos cipókalappal tálaljuk.

    HIDEG TEJSZÍNES PÓRÉHAGYMALEVES >>> 

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Kovács Andrea

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin