Keress receptre vagy hozzávalóra

Francia hagymaleves - az eredeti recept

Hozzávalók

  • 40 dkg vöröshagyma
  • 4 dkg vaj és 1-2 kanál olívaolaj
  • 1,3 liter forró víz
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál só, fél kávéskanál bors
  • 1 tojás sárgája
  • reszelt sajt
  • pirítós kenyér (francia baguette-ből)

Elkészítés

    1. Egy öntöttvas lábasban, lassú tűzön megolvasztjuk a vajat az olívaolajjal és hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd lefedve 15 percet pároljuk. Időnként megkeverjük.
    2. A fedőt levéve, kb. 30 percig, folyamtos kevergetés mellett, tovább pároljuk, pirítjuk a hagymát, míg aranysárga nem lesz. 
    3. Ráhintjük a lisztet, habverővel kevergetve felöntjük egy merőkanál forróvízzel, majd hozzáöntjük a maradék forróvizet. Enyhe tűzön minimum 15 percet főzzük, megsózzuk, megborsozzuk. A tojás sárgáját egy merőkanál hagymalevessel összekeverjük, majd állandó kevergetés mellett, a tűzről levett levesbe öntjük.
    4. Tűzálló leveses tálkák aljába helyezzük a pirított baguette-t, megszórjuk reszelt sajttal, rámerjük a hagymalevest, majd 5-10 percre betessszük az előmelegített sütőbe, míg a sajt megolvad, és egy kicsit megpirul a tetején.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Francia hagymaleves - az eredeti recept recept?


Magazin