Elkészítés: A tésztához a kétféle lisztet összeöntjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a sütőport. Ebben elmorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. Hűtőbe rakjuk addig, amíg elkészítjük a tetejére való öntetet.
Az öntethez a hozzávalókat kikeverjük robotgéppel vagy kézi mixerrel, hogy felolvadjon a cukor, és hűtőbe tesszük.
Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, és úgy rakjuk bele a tésztát, hogy kis karimája legyen. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 10 percig. A sütőből kivesszük, kevés zsemlemorzsát szórunk a tésztára, nehogy eláztassa az eper. Ráhelyezzük a felezett epreket, és meglocsoljuk az öntettel.
Visszahelyezzük a sütőbe, és addig sütjük, míg az öntet megszilárdul és szép rózsaszín lesz a tészta.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre