Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia diós krémes

90 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A mézes lap:
  • 40 dkg rétesliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek méz
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 mk szódabikarbóna
  • A diós piskótához:
  • 6 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek víz
  • 1/2 dl étolaj
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 3 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 7 dl tej
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Elkészítés

  1. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kettévágjuk, és 180 fokon egymás után 2 lapot sütünk belőle egy 30*38 cm-es tepsi hátulján 6-7 perc alatt.
  2. A diós piskótához a tojássárgájákat habosra keverjük 10 dkg porcukorral, a vízzel, az olajjal és a darált dióval. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A krémhez a tojássárgájákat a kristálycukorral, a tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a porcukorral, és ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
  4. Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, rákenjük a krém felét, majd rátesszük a diós piskótát. Rákenjük a maradék krémet, végül befedjük a süteményt a másik mézes lappal. A tetejét megszórjuk porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss