Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia csokoládékrém

default user icon
6 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg keserű csokoládé (minél feketébb, annál jobb),
  • 4 tojás,
  • 2 evőkanál tejszín,
  • 1 vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítése: Gőz felett, alacsony tűznél olvasszuk fel a kockákra tört csokoládét. Amikor már krémes, adjuk hozzá a tejszínt, majd húzzuk le a tűzről. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgákat keverjük a meleg csokoládéhoz. A fehérjéket verjük fel, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is, majd óvatosan keverjük a habot a csokoládémasszába. Öntsük üvegtálba vagy kisebb poharakba, hűtsük le, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

KisCsingiling
Lehet, hogy butácska a kérdés, de ez ezek szerint egy adag? Egy nagy bögrényi? Köszi a választ! :)
Wolfie
mirkóba=mikróba :)
Wolfie
hivatalosan a gőz felett az egy fazék víz, amire, mikor már forr, habüstben feltesszük az olvasztanivalót. Én a csokit mirkóba szoktam rakni kb. 1 percre, gyönöyrűen megolvad.
kicsivuk
nagyon tetszik a recept,csak kezdőként nem igazán tudom,hogy hogyan működik is pontosan a gőz feletti cselekvés...tudnátok segíteni?
csirku
Nekünk ez nagy kedvencünk a barátommal. Imádjuk :-)) Még annyival lehet könnyebbé tenni, hogy magozott meggyet a krém alá és a tetéje is teszünk. Nekem hiányzott hozzá egy kis gyümi. És még babapiskótát is lehet belenyomkodni diszités gyanánt. Szóval isteni! Gratula!
KaticaésMariann
Szerintem így a legjobb.Nem kell hozzá már semmi más.(De ha valakinek úgy ízlik jobban akkor úgy egye.)

Hasonló Receptek

Magazin